Plugins till din webbläsare

plugins
Det finns små, små detaljer som kan göra den största av skillnader när det gäller din upplevelse av nätet ifråga. Nu handlar det inte som mycket om webbplatser, IT eller teknik utan ett så litet tillägg i en webbläsare som gör upplevelsen av internet helt annorlunda. Det är det här som är det riktigt fina med nätet, det som tar det gamla tänket in i det nya. Med det gamla menar jag hur saker och ting uppstår, nämligen att en större mängd människor upplever ett problem och någon lyckas att hitta en lösning på det. Innovation när det är som bäst, helt enkelt, och lösningarna är precis lika smarta som de är enkla.

Det jag tänkte tipsa om nu är alltså program som du installerar i din webbläsare, och framför allt ett specifikt. Dessa program kallas Plugins, eller tillägg, och det finns ett stort utbud av dem till de olika webbläsarna. Det betyder att oavsett om du använder dig av Internet Explorer, Chrome, Firefox eller Safari så har du möjlighet att dra nytta av de effekter de har efter installationen.

Det jag tänkte tipsa om är Adblock. Det är ett tillägg som gör att all reklam, på vilken sida som helst, blockeras. Det är helt enkelt slutet för störiga, högljudda annonser på olika sidor och det är också slutet för alla de irriterande popup-fönster som kommer med jämna mellanrum. Med Adblock slipper du allt det, och om du (mot förmodan) skulle vilja se reklamen på en specifik sida, så är det också möjligt att via tillägget göra undantag för vissa sidor. Smidigt och enkelt och alldeles fantastiskt.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*