Lär dig koda – gratis

Framtidens, eller till och med nutidens, språk är koden. På det sätt som arbetsmarknaden utvecklas så är människor kunniga i kod bland de mest värdefulla för många företag och det råder ständig brist på utvecklare. Dataintresserade människor som sysslade med kodning och utvecklande som en hobby återfinns många gånger idag som utvecklare på större företag eller också som lärare som undervisar i kunskapen. Kodning och utveckling är med andra ord något som vi kommer att se allt större volymer av och det är då viktigt att vara förberedd, även om du inte ämnar att specifikt bli utvecklare.

De flesta universitet och högskolor erbjuder dig idag olika typer av systemvetenskapliga utbildningar, där du kan lära dig allt inom kod. Det är bra och viktigt att dessa ämnen finns, framför allt om man har ambitionerna att arbeta som det, men det kan finnas stor anledning till att lära sig grunderna även inom andra yrkesgrupper.

Det finns faktiskt sätt att lära sig kod utan att behöva ta studielån och ta en paus i arbetet. Det går nämligen alldeles utmärkt att lära sig grunderna online, helt gratis. På http://learn.code.org finns det väldigt mycket att hämta. Här kan du snabbt och enkelt sätta igång med olika övningar och läsa på om hur kodning går till från grunden. Det enda du behöver göra är att registrera dig på webbplatsen så får du själv prova på hur det går till, och testa dig fram med instruktioner. Enkelt, smart och väldigt lärorikt, vilket kommer att ge dig bra kunskaper inför framtiden.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*