Kolla om en sida är nere

När det gäller sidor som har bra funktioner så är det en sak som ofta kännetecknar dem, något som de alla har gemensamt. Det är ett karaktärsdrag som i allt större utsträckning krävs för alla typer av webbplatser ska vara effektiva och användarvänliga för sina besökare. Det handlar om enkelhet i användandet och att det ska gå snabbt att göra det som är tänkt. Om man inte är intresserad så kommer man inte heller att lägga en extra utdragen tid på att lära sig funktionen, den ska finnas där och vara lättbegriplig för alla.

En sådan sida som både är makalöst enkel att använda och som dessutom direkt uttrycker vad den är till för, är http://downforeveryoneorjustme.com. Det geniala ligger i det enkla och det här är ett utmärkt exempel på det. Det här är sidan som du borde ha som bokmärke, för förr eller senare kommer du att ha användning av den. Funktionen går helt enkelt ut på att undersöka om det är enbart du som har problem eller om alla har det.

Alla har väl någon gång besökt en sida som uppenbarligen inte fungerar, medan det går alldeles utmärkt att surfa på andra sidor. Det gör en konfunderad, och man funderar på om man själv har problem med internetanslutningen, om ens dator gör något för att inte tillåta besök på en viss sida eller om alla har problem. Det bästa man kan göra då är att besöka ovan nämnda sida och få svart på vitt om den aktuella sidan ligger nere för bara dig eller om det gäller för alla. Då har du ytterligare information om var problemet ligger. Verkar sidan vara nere för alla så är det med andra ord inte något fel hos dig.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*