FM-bandet föreslås stängas ned

Det verkar som att det börjar bli för trångt på FM-bandet, och alla som använder sig av en radio för att lyssna på FM-kanaler är säkert medvetna om hur svårt det är att hitta rätt kanaler. Det är helt enkelt väldigt många aktörer i FM-bandet för tillfället. Som det ser ut nu så föreslår en utredning att FM-bandet ska stängas ner, och istället ersättas av en digitaliserad variant, något som varit på tapeten länge inom området och som det länge funnits planer på att genomföra.

Det är också förståeligt varför denna utredning säger som den gör. Bevisligen så är FM-nätet helt fullt och det gör att nya aktörer inte får plats. Om vi istället skulle använda oss av en digital variant så betyder det att det öppnas upp utrymme för fler kanaler, ungefär 60 till antalet, och det skulle samtidigt innebära att sändningarna blir mer moderna. Istället för att köra analogt så tar de steget in i den moderna utvecklingen, och det ser jag som ett framsteg och något positivt.

Det som kommer att hända nu, förhoppningsvis, är att de FM-baserade kanalerna samtidigt börjar sända sina kanaler i den digitala formen, för att vara redo på den föreslagna nedsläckningen 2022. Det är med andra ord inte speciellt lång tid kvar att förbereda sig på och även om året tycks ligga långt borta behöver man förbereda sig redan nu på skiftet, så att bytet mellan de båda sätten ska påverka sändningarna så lite som möjligt. Det ska bli väldigt intressant att följa hur marknaden reagerar på det här.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*