Fantastiska svtplay

svtplay
Den statliga televisionen, SVT, betraktas många gånger som kanalerna som är styrda av staten. Saken är den är det är en väldigt felaktig uppfattning. SVT:s roll är att vara oberoende, från politik och kommersiella intressen, och det är därför som Radiotjänst står som eget kontrollbolag av dess finansiering, det som vi betalar in TV-avgift till. Det är en förutsättning för att fokus helt och hållet kan ligga på att producera TV i samhällets tjänst, Public Service, något som också Sveriges Radio lyder under.

SVT har varit väldigt bra på att hänga med i den moderna utvecklingen, framför allt när det gäller digitala tjänster på webben där SVT Play är flaggskeppet. Det som är intressant i det hela är att om du tittar på SVT via datorn eller surfplattan så är du inte betalningsskyldig till Radiotjänst, eftersom att högsta domstolen fastslog att streamingtjänsten inte kan bedömas som en TV. Det är själva TV-innehavet (eller TV-kort i datorn) som avgör det numera.

Svtplay.se är ett massivt bibliotek som du har gratis tillgång till, tack vare de licensmedel som betalas in. Det är tillgängligt för alla med en internetanslutning och här finns det extremt mycket att välja på, eftersom att SVT har i uppdrag att göra TV för den breda allmänheten. Med andra ord är det mycket möjligt att du hittar precis det programmet som du är intresserad av. Givetvis har dock också tillgång till de stora programmen SVT producerar, som sportsändningar och Melodifestivalen, bara för att nämna några. Svtplay.se är med andra ord ett givet bokmärke i din webbläsare.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*