Ett av de bästa biblioteken på nätet

imdb
Det finns många webbplatser på nätet som är fyllda av information, antigen är det övergripande i alla ämnen (som wikipedia), eller så är informationen väldigt nischad, som i fallet imdb.com. Imdb står för internet movie database och är en sida som många använder som allra första alternativ när de letar efter filmer, serier eller skådespelare. Det är väldigt användarvänligt, uppbyggt på ett smart sätt och det är lätt att hitta det du letar efter. Men det är långt ifrån allt som finns där.

– Listor
Listor är guds gåva till mänskligheten för den strukturerade människan. Med hjälp av listor blir det lätt att få koll på vad det är som gäller och vad som finns. På imdb.com finns det mängder av listor, allt från de filmer och serier som fått högst betyg av användarna, till listor som är väldig specifika, till exempel bästa sci-fi-filmerna utan aliens. Allt går att hitta i listform.

– Ett levande innehåll
Innehållet på imdb.com skapas i mångt och mycket av användarna själva. Dels så kan man göra egna listor, men det går också mycket bra att skriva en egen recension om specifika filmer eller serier. Dessutom har imdb.com ett stort och levande forum, vilket gör att innehållet blir oändligt stort.

– Svenskt innehåll
Det är imponerande att se hur mycket svensk information det finns på imdb.com. Det handlar inte enbart om de största svenska filmstjärnorna. Här går det så djupt att det är möjligt att hitta information om vem det var som spelade en biroll i ett avsnitt av Skilda Världar någon gång på 90-talet.

Kort och gott är imdb.com den perfekta sidan för dig som älskar film, serier och skådespelare.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*