Alltid velat lära dig spanska?

Det börjar mer och mer se ut som att vanliga och tråkiga kurser och böcker inte längre är en så väsentlig del av studierna. Faktum är att den digitala världen har inneburit ett genombrott för studierna, för inte längre handlar det uteslutande om att sitta i klassrum och nöta böcker, studier är mycket mer baserade på nätet och människor runt om i världen får helt nya möjligheter att lära sig precis det de vill, i olika länder. Det finns visserligen en massa regler och krav när man ska läsa på distans på universitet och högskolor, men orkar man inte med ett seriöst pluggande som kräver både tid och pengar, kan man göra det helt gratis på olika sidor på nätet.

Språk är precis ett sådant ämne som det nästan är löjligt enkelt att lära sig via nätet. Det betyder att fritiden kan ägnas åt språk som en hobby, snarare än att det ska behöva vara seriösa studier för att man ska kunna lära sig någonting. Precis på den nivå som man alltid efterfrågat, där studierna av ett språk inte behöver innebära en paus från övriga sysslor, utan snarare som ett intresse att fylla sin fritid med. Precis en sådan sida är Duolingo.

Här är det enkelt och pedagogiskt att lära sig några olika av de största språken. Det är lång ifrån fokus på grammatiska regler, utan det handlar mer om att sätta det i en vardaglig kontext där du ska välja rätt alternativ, skriva rätt meningar och uttala meningar rätt, så en mikrofon är nödvändigt om du vill ha en heltäckande upplevelse. Det har aldrig varit enklare att lära sig ett nytt språk!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*